Столичани са в повече, но за сметка на това са много, ама много нужни на властта и тя си ги дундурка

Четвъртък 20.02.2020 Ягело Самчин Източник: ИНФОрмационен Жокер
Столичани са в повече, но за сметка на това са много, ама много нужни на властта и тя си ги дундурка

Заповедта на премиера Борисов към АПИ, за отмяна на винетките САМО за населените места около столицата, си е чиста ДИСКРИМИНАЦИЯ към всички други селища в България, които се намират в близост до останалите градски центрове.

В няколко анонса по телевизиите изгледах и чух разните им изказвания, като например: "Тук ли е шефът на АПИ?" - уж възмутено пита Бойко Борисов - "Защо правите тези номерца? Нали знаеш колко бързо ще се разправя с вас?" .... "Защо го правите? Питам, това ли искате да ми кажете?" ...

И веднага, от АПИ обещаха в ефира на една от основните национални телевизии, че няма да се налагат глоби на хората, каращи без винетка по Северната тангента и няколко други пътя около София.

Независимо от използваната терминология, в която "специалистите" вадят от 3 кладенеца вода, за да оправдаят своите дискриминационни действия, то идеята е видна, поне за един по-малък процент от хората, вникващи в логиката на процеса:
- Там, където има събрани най-много хора, в случая столицата, да бъдат толерирани по всевъзможни начини, а другите - "кучетата ги яли". Те не са важни, явно. От тях ще се взима, дори и от голия гръб кожата, а в столицата ще се дава. Извратеняци!

Щом за София може, то защо НЕ и за селата, намиращи се в околностите на Пловдив, Варна, Стара Загора, Бургас, Плевен, Ловеч, Видин, Русе ... (да не изброяваме всички, макар да е нужно, защото са дискриминирани всички различни от София).

"До кои села в община .... е без винетка"? Подобни въпроси заливат социалните мрежи, но назначените за интервюта в медиите "лица" обясняват ли обясняват колко са прави, и че такива са законите, наредбите ...

Ами, променете ги бе, та нали уж народа ви е качил горе! Та нали трябва да работите в полза на народа!

А не знаете ли, че както ви е качил, като му писне - може и да ви свали! Е, може и да не е узрял още големият процент от народа, може и да го омайвате още някое време, но то неминуемо ще доведе проглеждане.

Подобно на столицата, и другите областни градове имат селища и магистрали в непосредствена близост, за които би следвало да важи същото и то БЕЗ да е нужно да се чака "кмета" да прави нещо, защото НЕ е задължително този екземпляр да е заинтересован за хората. Ако пък е заинтересован от това, то ще ме изненада, защото най-вероятно няма кой да го назначи за кмет !